A+ A A-

 

Regionalno raščen les nam je na razpolago v zadostnih količinah .Vsako leto je prirastek lesa večji ,kot se ga porabi.Za proizvodnjo peletov se uporablja izključno odpadni les pri obdelavi lesa-žagovina in oblanci. Ker je cena in dostopnost kurilnega olja in plina odvisna od političnih odnosov v tujini ,je za razliko preskrba s peleti za naslednja leta preskrbljena z domačo proizvodnjo (EU).Tako nam naravno obnovljiv les zagotavlja ogrevanje s peleti od 60%ceneje kot z kurilnim oljem. Lesni peleti izgorevajo CO2 nevtralno ,to pomeni ,da se v zrak sprosti samo toliko CO2 ,kolikor se ga je vezalo pri naravnem procesu-fotosintezi iz zraka.

Briketi so cilindraste ali šest kotne oblike z luknjo ali brez, običajno se uporabljajo briketi premera 8 cm in dolžine do 50cm, izjema so šestrobi briketi z luknjo njihova posebnost je v sredici saj imajo briketi namensko odprtino da se po njej giba zrak in v primerih odprtih kaminov čisti steklo na vratih.

 

 

 

       

 

 

Potrebujete nasvet? Pošljite nam vprašanje s področja, ki ga pokrivamo in odgovorili vam bomo. Skupaj bomo poiskali rešitev, ki bo za vas ustrezna.

Humar Sistemi 

inženiring in trgovina z energenti, d.o.o.

Zalog 2, 4207 Cerklje na gorenjskem

GSM: 031 355 007 (Jure)

 

Davčna št.: SI67978584, 

Mat.št.: 6416047000

TRR: SI56 2900 0005 0982 281 (Unicredit d.d.)

Humar Sistemi

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piskotke Informacije o piškotkih so dostopne na tej povezavi.

Sprejemam piškotke na tej strani.

EU Cookie Directive Plugin Information